Marianne van de Ven

Backing vocals

 

Geboren op 05-08-1970 te Venhorst.

Mijn kennismaking met het maken van muziek begon net als bij velen van ons toentertijd met de blokfluitlessen op de lagere school. Nadat ik deze cursus afsloot met een diploma besloot ik om klarinet te gaan spelen. Daarvoor ging ik op priv�les in Gemert en kreeg ik daarnaast nog extra priv�les van mijn oom gedurende de zomervakanties. Na het behalen van mijn diploma A ben ik in Harmonie St. Cecilia in Volkel klarinet gaan spelen.
Buiten de klarinet vond ik ook bijna alle andere instrumenten heel erg leuk om te bespelen. Zo speelde mijn zus keyboard en keek ik stiekem mee om daarna haar muziek na te spelen. Bijna elk instrument moest ik bespelen als ik het kon van viool tot dwarsfluit en van hoorn tot hobo. Ik wilde alles een keer uitproberen en onder de knie krijgen als dat even kon.
Na een aantal jaren klarinet te hebben gespeeld kon ik helaas vanwege mijn stage in Eindhoven niet meer aanwezig zijn op de repetities en nam ik het besluit over te stappen op de Fanfare in Venhorst en daar de Tenorsax te gaan spelen. Naast het bespelen van deze instrumenten zong ik in het plaatselijke jongerenkoor en zong ik regelmatig samen met mijn nichtje wat liedjes als ik bij haar op bezoek was.
Door een uit de hand gelopen grap heb ik me opgegeven voor een Soundmix-wedstrijd op mijn 14 e jaar en won daar de tweede prijs waarna ik nog heel wat vaker aan talentenjachten en Soundmix-wedstrijden  heb deelgenomen waarbij ik heel wat leuke prijzen in de wacht heb gesleept. Ook nog een aanbod gehad van Cock van der Palm om in een meidengroep te gaan zingen maar school ging voor dus dat aanbod maar voorbij laten varen.
Op mijn 16 jaar ben ik bij toeval samen met mijn nicht gevraagd om te zingen tijdens een 25-jarig huwelijksmis in de kerk en dit is daarna volledig uit de hand gelopen waardoor we wekelijks elk weekend wel 3 missen moesten zingen in de kerk.
Tijdens de jaren dat ik samen optrad met mijn nicht deed ik ook nog in enkele bandjes auditie maar door omstandigheden kon dat allemaal niet doorgaan. Ook heb ik in de regio heel wat solo-optredens gehad.
Naast zingen hebben ik ook nog een cursus Djemb� gedaan en ben dat Afrikaanse instrument ongeveer 4 jaar blijven spelen.
Mijn wens om weer eens in een band te gaan zingen bleef al die tijd bestaan en toen ik de kans kreeg om bij de Joe Cover Band  �auditie� te doen heb ik deze met beide handen aangegrepen en vanaf oktober 2008 beleef ik een geweldig gezellige tijd met mijn collega Rachel, waarmee ik samen de backing vocals zing in de Joe Cover Band, en de rest van de bandleden.

Powered by CouchCMS