Leon Stofmeel

Drums

 

Reeds als klein manneke zag Leon zijn pa vaak drummen. En als het drumstel dan eens in de huiskamer stond was het feest! Toen pa Louis (percussie JCB) vond dat het tijd werd Leon echt op te voeden werd Leon op drumles gestuurd.

 

Na het behalen van de drumgraden A en B was de tijd rijp de lessen in praktijk te brengen. Vanaf die tijd is, via heuse �garagerock� in de garage thuis, drummen een ware passie geworden.

 

Als lid van JCB leeft Leon zich gretig uit op de vele podia waarop JCB speelt. Mooie hoogtepunten zijn het �Jaren 60 festival� in de Cityhal in Helmond, �Musicampus Open Air� op het grote openluchtpodium van de Philips Hightech Campus en natuurlijk het optreden in Paradiso te Amsterdam.

 

Naast de nodige jeugdbandjes heeft Leon, als onderdeel van zijn Havo-diploma, Muziek als eindexamenvak gedaan. Tegenwoordig speelt Leon ook voor vast, naast JCB, in een paar andere bands met andere muziekstijlen en in een vast begeleidingscombo in het theater.

 

Al drummend samen met anderen muziek maken blijft een fantastische ervaring. Hopelijk ervaar jij dat ook zo! Tot ziens bij een volgend JCB-optreden dan?

 

Leon-drummer-Stofmeel

Powered by CouchCMS