Frans Roosen

Keyboards&Backing vocals

 

Geboren         :13 september 1955

Woonplaats    :Helmond

 

Na op vroege leeftijd de wereld van muziek met snaren & gitaren te hebben ontdekt met o.a. �eigen� gitaar-stemmingen en zo, belandde ik via gelegenheidsbandjes en het PABO jongerenkoor als bassist in een eerste formatie �Goldrush� genaamd. Van daaruit ben ik op gegeven moment het amusements-gebeuren ingestapt en heb zo vanaf mijn 16e diverse orkestjes bemand als toetsenist waarbij we enorm veel plezier hebben beleefd. In de regio speelde ik aanvankelijk met �Los Palos�, opgevolgd door �Winchester� en later landelijk met �Can Can�.

Dit laatse was een uitstapje naar het disco-tijdperk, waarbij we zelfs nog ooit eens een plaatje hebben uitgebracht. Met �Can Can� speelden we ook regelmatig voorprogramma�s voor Amerikaanse Discobands en artiesten en kwamen zo met tal van getalenteerde muzikanten in contact.

Tussendoor ben ik tevens betrokken geweest met Xilovox, een geluidsstudio in de regio alwaar ik mijn medewerking heb verleend aan tal van plaatopnames van diverse genres.

Vervolgens wordt het een poos stil vanwege mijn werkzaamheden elders in het land, waarna ik ergens begin 90-er jaren gevraagd wordt om als toetsenist deel uit te gaan maken van the �Spec.Soul Band�. Leon, onze huidige Joe Cover frontman, speelde toen als zanger-gitarist bij deze band. Met verstijfde vingers en een geleend keyboardje heb ik de draad destijds weer opgepikt.

Ook bij de �Spec Soul Band� was de factor humor prominent in beeld en hebben we ons een lange leuke tijd met swingende en sfeervolle muziekskes uit een breed soul repertoir bezig gehouden.

Echter zoals met alles komt ook hieraan een eind waarbij medio 2001 het doek valt. Ondertussen heeft Leon het idee om met diverse jonge muzikanten enkele Cocker-nummers te gaan vertolken, hetgeen het begin is van de huidige �Joe Cover band�. Begin 2002 belt hij mij met de mededeling dat ze op zoek zijn naar een �vette� Hammond-sound. Tot op heden heb ik niemand binnen de band horen klagen, dus die sound zal wel goed zitten....!!

Powered by CouchCMS